Welkom bij Salesmatters
Neem contact met ons op.

Sales - Nieuws

2012-08-21

Excellente verkoper is herkenbaar aan zes eigenschappen

Managers van salesorganisaties opgelet: excellente verkopers herkent u aan zes punten. Een succesvolle verkoper is herkenbaar doordat hij allereerst drie principes hanteert: hij stelt de klant centraal, gaat door naar de volgende ronde als de vorige goed is afgerond en betrekt de klant actief bij de verkoop.

Een tweede kenmerk is dat hij een eenvoudig mentaal model gebruikt om klanten te helpen. Deze verkoper verdeelt de behoeften van de klant in twee categorieƫn: behoeften om iets laten stijgen, en behoefte om iets te laten dalen. Kortom: de lacune tussen een gewenste situatie en een huidige situatie. In de derde plaats gaat een bovengemiddelde verkoper op een specifieke manier om met vervelende opmerkingen of klachten uit het verleden - hij ziet bezwaren eerder als een normaal onderdeel van het koopproces. Een vierde kenmerk is dat de verkoper zogeheten `hoogrendementsvragen` stelt, open vragen die de klant aanzet tot denken en speculeren.

Ten vijfde wacht een bovengemiddelde verkoper op het moment dat de klant urgentie ervaart, om daarna samen een aantal opties te onderzoeken. Ten slotte rondt een goede verkoper het verkoopproces specifiek af. Met een korte samenvatting van het waarom van de koop en bevestiging door de klant. Bron(nen): Marketing Rendement (april 2011)TERUG