Welkom bij Salesmatters
Neem contact met ons op.

Software/IT

De softwarebranche is bij uitstek een branche waar de kopende partij steeds meer wensen en eisen heeft. De onwetendheid op het gebied van software uit de jaren 80 en 90 is zo goed als verdwenen. Een klant laat zich geen knollen voor citroenen meer verkopen uit onwetendheid. Bovendien is de impact op de organisatie te groot om lichtzinnig tot aanschaf over te gaan.
De succesvolle verkopers in de softwarebranche worden geacht te beschikken over een aantal competenties en vaardigheden die tegenwoordig ook in andere branches zo goed als onmisbaar zijn.

Kunnen inleven, inveren, samenvatten en doorvragen, problemen en processen analyseren, in kaart brengen van de DMU; het hoort er allemaal bij en zijn voorwaarden voor succesvolle trajecten. Daarnaast is het conceptuele karakter van de verkoop ook essentieel. Je kunt nu eenmaal niet terugvallen op een tastbaar product.

Allemaal vaardigheden waar ook in andere branches hoge ogen mee worden gegooid en onderscheidend zijn.

De mindere goden beschikken (nog) niet over al deze eigenschappen, maar dit moet een kwestie van tijd zijn. Het is niet voor niets dat steeds meer branches en sectoren de waarde van commerciële mensen uit de softwarewereld op de juiste waarde weten te schatten en graag mensen uit deze sector op commerciële posities inzetten.

SalesMatters kent het klappen van de zweep in deze branche na jarenlange succesvolle ervaring in zowel HR- als ERP-trajecten.
Onze expertise en heldere aanpak stellen u in staat uw verkopers te ontwikkelen tot allround gesprekspartners met de juiste commerciële scope.

TERUG