Welkom bij Salesmatters
Neem contact met ons op.

Oprechte interesse

Oprechte interesse.....het wordt zo makkelijk genoemd. Maar vaak is het moeilijk voor verkopers. Trouwens, ook de mensen van uw orgnisatie die vanwege hun inhoudelijke kennis relaties bezoeken, tonen vaak dezelfde symptonen. Ook hier is het willen brengen van informatie de belangrijkste drijfveer om de interesse voor de klant of prospect te vergeten of zelfs te veinzen.

Oprechte interesse is een absoluut onmisbaar onderdeel van het verkoopproces en dus in grote mate van belang voor het succes en eindresultaat. Wij leren uw verkopers en consultants op een authentieke manier interesse te tonen gedurende het GEHELE TRAJECT. En dat stopt niet na het ondertekenen van de order!

Mensen voelen zich het lekkerst in hun comfort zone. Iets wat we goed kunnen doen we liever dan iets waar we minder goed in zijn of denken te zijn. Terugvallen op kennis, gewoonten en eerdere resultaten maakt lui en onverschillig. En dit heeft een klant al snel in de gaten! Met een twijfelende koper en een hik in het proces tot gevolg.

De verkoophik, het moment waarop de beslisser toch niet beslist om wat voor reden dan ook, wordt vaak door ons zelf veroorzaakt. Te snel willen scoren, te weinig informatie vergaard, te veel geleund op routine, verkeerde mensen betrokken in het project, maar vooral GEEN INTERESSE OP DE KRITIEKE MOMENTEN!TERUG